En historie "blogg" från församlingens verksamhet

 

0803 Inflyttning i den nya kyrkan
Ännu ett nytt steg för församlingen. Den gamla lokalen fyllde på sitt sätt våra behov, men med ett nytt 3-års avtal på gång med höjd kallhyra och ett antal brummande byggfläktar för att få värme när vi samlas kändes det som om det var dags att hitta en billigare och permanent lösning på lokalfrågan. Lösningen blev att vi köpte f.d Frälsningsarméns lokal, mitt emot gamla Apoteket. Under hösten 2007 och framöver en tid jobbar vi med att rusta och bygga om. Dom största jobben klev med nöd och näppe klara till inflyttningen.
Nu äger vi vår kyrka och kan själva göra dom ändringar som vi vill göra för verksamheten, fastigheten har fjärrvärme vilket innebär att till en billig kostnad alltid har en varm kyrka. Fastigheten ligger i en korsning och har 2 adresser, Risgatan och Sveavägen, man skulle kunna göra en tanke parallel med bibelns och dom vägval en människa står inför.

 

070107
Team från Kungsängen besöker Smedjebackskyrkan
Lördag och Söndag 13 - 14 januari får vi besök av ett team från Församlingen Arken i Kungsänden. Det blir två möten. Lördag kl. 17.00 och Söndag kl. 11.00 Teamet består av 5 personer som sjunger och vittnar om Jesus. Alla är välkomna till dessa möten.

061112
Positivt för Smedjebacken
 15 till 19 november blir det kampanjmöten i Besgaskolans aula. Det är pastorn - missionären - teologen och sångaren Samuel Svensson som besöker Smedjebacken. Samuel skriver: "Vad fint att få komma till Smedjebacken. Jag ser verkligen fram mot dessa sammankomster. Jag kommer att tala över temat: - Gränsöverskridande liv. Mötestiderna är onsdag - lördag 19.00, söndag 16.00. Det är Pingstförsamlingen i Ludvika som står bakom kampanjen. Vi i Smedjebackskyrkan hoppas att så många Smedjebacksbor som möjligt kommer och tar del av dessa möten i Bergaskolans aula.

 

061001
Hösten har kommit
och det innebär att våra sångstunder utanför COOP tar paus fram till våren. Vi har i och för sig tillstånd för några lördagar till, så om det blir jättefint väder så kan det bli sång någon mer lördag. De flesta lördagar sedan i maj har vi haft torgmöte. Det är många som har lyssnat till oss.

061001
Nu har husgrupperna startat
Vi att använder ett studimaterial som handlar om gemenskap. Det kommer från Willow Creek Sverige. Vi tror att gemenskap i livsförvandlande smågrupper bygger upp sunda relationer. Skulle du vilja vara med i en husgrupp. Skriv ett mail till webmaster.

060903
Snart dax för Husgrupperna
att köra igång för hösten. Vi kommer att använda ett studimaterial som handlar om gemenskap. Det kommer från Willow Creek Sverige. Vi tror att gemenskap i livsförvandlande smågrupper bygger upp sunda relationer.

060806
Sören Samuelsson med familj besökte oss söndag den 6 augusti. Sören och hans fru driver ett missionsprojekt med byggandet av skolor på filipinerna. Vår församling stöder detta projekt. Sören visade video och gav aktuell information om projektet.

060709
Besöksrekord
På soppalunchen 060707 blev det rekord i antalet besökare. Tjugo soppagäster dök upp och vi hade en riktigt "gemytlig" stund kring soppan. Lisbeth fixade ny soppa i all hast, så det räckte till alla. Jesus är ofta det största samtalsämnet på våra soppluncher.

060619 Blommor från soppagäst
  Så här fina blommor fick vi av en av våra gäster på sopplunchen för någon vecka sedan.                                                                                                                                                                                                                                          Det värmer gott i hjärtat. Blommorna fick pryda kyrkan på söndagens Gudstjänst. Tack för omtanken!

060609 Ny logga för annonsering

  Så här ser den ut, vår nya "logga" för annonsering.

 

 

 

 

 

 

 

Bilden på båten är från den nya rondellen på riksvägen vid infarten till Smedjebacken.                                                                                                                                                                                                                                                                        Smedjebackskyrkan vill vara en vägvisare som pekar in på livets väg. Du behöver inte drunkna! Välkommen med i båten.

 

060530 Dop
Tisdag kväll var det dophögtid. Vi har ingen dopgrav i Smedjebackskyrkan. Korskyrkan i Ludvika lånade ut sin kyrka för högtiden.                                                                                                                                                                                                                Det blev en festkväll med Jesus som hedersgäst. Daniel Magnusson var dopförättare.

 

 

 

 

 

 

060507
Bra start vid Coop
Lördagen bjöd på strålande sol. Det blev en "lyckad" sångstund med sång och precentation av tron på Jesus vid sången utanför Coop i Smedjebacken. Det var många som stannade till och lyssnade. Vi kommer att sjunga många lördgar strax efter kl 11.00 under vår, sommar och höst.

060426
Favorit i repris
Snart börjar torgmötena med sång och vittnesbörd, utanför Coop i Smedjebacken. Förra sommaren hade vi sångstunder i stort sett varje lördag från början av maj till slutet av september. Tillåter vädret så startar vi lördag 6 maj strax efter k. 11.00. Välkommen! Lyssna, sjung med och njut.

060218
Lyckat LP Möte
Lördag 18 februari kl. 18.00 besökte en grupp från LP verksamheten i Örebro Smedjebackskyrkan. LP vännerna sjöng och vittnade om hur Jesus hade förvandlat deras liv och befriat dem från droger och elände. Lokalen var så gott som fullsatt. Inom kort kan du lyssna till stora delar av mötet här på hemsidan. LP gänget kommer tillbaka längre fram i vår eller i början av hösten.

060205
 

060129
18 Februari Kl. 18.00 LP Möte
Lördag 18 februari kl. 18.00 får vi besök från LP verksamheten i Örebro. Det blir sång, musik och vittnesbörd om hur Jesus kan förvandla ett liv i missbruk och förnedring till ett liv i frihet och glädje. Alla är välkomna till detta möte. Efter samlingen fika och gemenskap.

051224
Positiv artikel i NLT
Nya Ludvika tidningen kom på besök under fredagens "förstärkta" sopplunch. Klicka på länken för att se vad som stod att läsa i tidningen.

051220
Förstärkt sopplunch och Julsånger
Fredagens sopplunch för missbrukare och hemlösa blir förstärkt med "Tomtegröt" och skinksmörgås. Helgens möte blir annandag jul kl 11.00. Då kommer vi att sjunga många av Julens sånger.

051201
Många tittade in på skyltsöndagen
Det var många trevliga människor som kom in i Smedjebackskyrkan, när vi hade öppet hus på skyltsöndagen första advent. Gemenskapen var god. Det är alltid roligt att träffa människor som inte besökt oss förut.

051120
Öppet hus på skyltsöndagen
Det blir öppet hus i Smedjebackskyrkan på skyltsöndagen i Smedjebacken nästa söndag 27 november under eftermiddagen och tidig kväll. Det blir sång, musik, gemenskap och servering. Alltid möjlighet till samtal.

051113
Soppluncherna välbesökta
Soppluncherna som riktar sig till missbrukare och hemlösa blir mer och mer populära. Senaste fredagen fick ny soppa kokas, då det kom 18 besökare. Smedjebackskyrkan vill vara en ljuspunkt i tillvaron för en grupp människor som av olika anledningar hamnat "snett" i samhället.

051017
Lyckad möteshelg
Möteshelgen "100% äkta kristendom" blev lyckad. Tyvärr blev det förhinder för lovsångsteamet som skulle ha kommit, men Peter Nordberg visade sig kunna traktera pianot nästan lika bra som han predikade. Missa inte att ladda hem och lyssna på undervisningen. Peter Nordberg arbetar som bibellärare och administrativ chef på församlingen Arken i Kungsängen. Vi är mycket tacksamma att han kunde komma till oss i Smedjebackskyrkan.

051009
100% äkta kristendom
är rubriken på annonseringen till möteshelgen 14 - 16 oktober, då vi får vi besök av ett team från församlingen Arken i Kungsängen med Peter Nordberg i spetsen. Mötestiderna är fredag kl. 19.00, lördag kl. 16.00 och 19.00 samt söndag kl. 11.00.
Det blir möten med 100% äkta kristendom. Mellan samlingarna på lördag och efter mötet på söndag blir det fika och möjlighet till samtal. Alla är välkomna till dessa möten.

051009
Glädjespridarna är nu med i Evangeliska frikyrkan EFK
EFK:s styrelse beslöt på sitt sammanträde i slutet av september, att välkomna församlingen Glädjespridarna som en del av evangeliska frikyrkan.

051002
Team från Arken 14 - 16/10
Helgen 14 - 16 oktober får vi besök av ett team från församlingen Arken i Kungsängen med Peter Nordberg i spetsen. Mötestiderna är fredag kl. 19.00, lördag kl. 16.00 och 19.00 samt söndag kl. 11.00.
Det blir möten med Jesus i centrum. Mellan samlingarna på lördag fika och möjlighet till samtal. Alla är välkomna till dessa möten.

050925
Team från Arken 14 - 16/10
Helgen 14 - 16 oktober får vi besök av ett team från församlingen Arken. Det blir möten fredag kväll, lördag em och kväll samt söndag fm. Alla är välkomna till dessa möten.

050821
Uppskattade sångstunder.
Sångstunderna vi har på lördag förmiddagarna utanför Konsum är uppskattade. Vi vill på dessa torgmöten precentera Jesus för Smedjebackens befolkning. Torgmötena kommer att fortsätta under hösten, så länge vädret tillåter.

050814
Helandemöte.
Nästa söndag är tredje söndagen i augusti. Då har vår Gudstjänst rubriken "helandemöte". Vi har sedan vi flyttade in i vår lokal Smedjebacks-kyrkan haft helandemöte tredje söndagen varje månad.

050808
Soppluncherna populära.
Fredagarnas soppluncher som riktar sig till missbrukare och hemlösa är populära. Några fredagar har det kommit upp till 12 gäster. Oftast är det ca 10 besökare. Det råder hela tiden en gemytlig stämmning och god gemenskap.

050724
Linnea Eriksson hälsar på
Tisdag 2 augusti kl. 19.00 blir det ett Missionsmöte. Vi får besök av Linnea Eriksson. Linnea, som hunnit bli 97 år, bor numera i Mora. Vid 75 års ålder blev hon missionär i Kenya. Där stannade hon flera år. Hon har mycket att berätta. Innan hon blev "pensionär" arbetade hon som lärare i Smedjebacken.

050710
Helandemöte tredje söndagen varje månad
Nästa söndag är det dax igen för helandemöte. Vi tror att Jesus svarar på bön om helande. Han har omsorg om hela människan.

050531
Positivt i Nya Ludvika tidningen
Det blev en positiv artickel i Nya Ludvika tidningen efter journalistbesöket på sopplunchen förra veckan.

050519
Journalistbesök
Idag fick vår sopplunch besök av Nya Ludvika tidningens journalist, som gjorde ett reportage om soppa luncherna. Det har under veckan varit en hel del negativa skriverier i tidningarna och diverse klagomål på missbrukarna. Med våra soppluncher vill vi markera att alla, även missbrukaren i busskuren, har ett människovärde och rätt till en dräglig tillvaro. Vår förhoppning är att vi skall kunna visa på Jesus. Ett liv i gemenskap med Jesus helar och upprättar även missbrukaren. Repotaget kommer i tidningen under veckan som kommer.

050508
Helandemöten
Tredje söndagen varje månad bjuder vi in till helandemöte. Vi tror på en Jesus som har omsorg om hela människan. Alla är välkomna på dessa möten. Smedjebackskyrkan ligger i de lokaler där Apoteket låg förut. Vi önskar att det vore lika naturligt att gå till Smedjebackskyrkan som att gå till Apoteket för att få medicin.

050507
Nu har sången vid Konsum startat
Glädjebärarna, församlingens sånggrupp, hade sin första sångstund för året vid Konsum i Smedjebacken, på lördag förmiddag 7 maj. Solen tittade fram precis lagom en timma före sångstunden. Det var varmt och skönt medan vi sjöng och vittnade. Just när vi hade packat ihop högtalare, mikrofoner och instrument kom kalla vindar och en riktig regnskur med inslag av hagel.

050507
Soppa, smörgås och kaffe
är menyn på Glädjespridarnas soppluncher för missbrukare.
Varje fredag mellan klockan 11 och 13 är Smedjebackskyrkan öppen för sopplunch. Priset är 10 kr för den som kan betala. Vi har servert soppa fyra fredagar. Det har varit mellan 7 och 10 missbrukare varje gång. Gemenskapen har varit mycket god.

0503 Ny lokal
Efter ca 5 månader i Svenska kyrkan lokal, Norrbärkegården, har vi nu hyrt gamla Apoteket i Smedjebacken. Lokalen är på ca 260 kvm och ligger under ICA.